My Point Of View (Hubungan Retak Menanti Belah)

First of all, i wanna inform to you guys that this is not my story okay. Haha. Today i’d like to talk about a cliche thing which we’ve often heard it from our friends or maybe our siblings. This is about HUBUNGAN RETAK MENANTI BELAH. I’m gonna tell this especially to girls. Why? Based on my observation, females have been categorized as love victims. MOSTLY. So, these are the signs your boyfriend wants or tries to go away/ break up/ get rid of you. Girls! Check it out yawwww!

PERBUALAN KORANG SANGAT BORING (Dah tak tahu nak cakap apa)
Kalau korang nak test boyfriend korang (for those yang dah tahu hubungan diorang dah nak hancur tapi nak bukti lagi) cuba tanya boyfriend korang soalan yang berkaitan dengan future korang. Kalau dia tak nak or macam cuba mengelak. Tu dah terang lagi bersuluh lah kan. Maknanya diorang tak nak pun jadikan korang ni isteri diorang. Korang cuma dijadikan sebagai perhiasan atau nak mainkan korang. Lepas tu, kalau korang cuba cakap dengan boyfriend korang, dia mesti pandang tempat lain. Hello, come on lah, ini bukan zaman tok kaduk nak cakap pandang ke bawah ke tepi. Nak malu-malu bagai. Kalau someone tu betul-betul suka dekat korang, dia akan pandang tepat dekat mata korang kalau bercakap (Kalau korang punya relationship dah lama lah). Kalau baru…out of question!

BOYFRIEND KORANG CUBA JAUHKAN DIRI

Ini merupakan tanda yang paling kita boleh nampak dengan mata kasar. Cuba bandingkan or flashback masa korang happy and rapat dulu, korang mesti spend time together, it’s like merpati dua sejoli lah. Pergi mana-mana pun together macam tengok wayang, makan, shopping semua tu lah, benda yang korang selalu buat sama-sama tapi sekarang dah jarang or dah tak buat langsung. Bila korang ajak keluar je, dia dah tak nak or cuba mengelak, sering bagi banyak alasan yang tak logik. Ala, korang faham-faham sendirilah.

YOU AND YOUR BOYFRIEND DAH TAK BERGADUH
Mungkin ada sesetengah menganggap kalau tak bergaduh maka aman lah perhubungan. Sebenarnya tak betul teori tu. Itu cuma terjadi kalau korang betul-betul rapat gila tahap gaban. Dia faham korang and korang pun faham dia. So, it’s confirm susah nak gaduh. But if it happens conversely, korang kena jaga-jaga sebab bila korang jarang gaduh, maknanya, boyfriend korang dah malas nak layan korang. Selalunya, kalau kita gaduh, mesti boyfriend kita pujuk kita kan but this one TIDAK, dia buat bodoh je dengan korang. Dah tak fikir perasaan korang. Apa nak jadi, jadi lah.

So ladies, please think about it okay. Please do something to save your relationship or else ANGKAT KAKI. =D

Thanks for reading

Eat lots of chocolate
Tyra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: