Archive for April, 2012

THANK YOU ALLAH. :’)

Tiada lagi perkataan yang saya mampu lontarkan melainkan ALHAMDULILLAH. Tak sia-sia segala usaha saya sepanjang semester lepas. Impian saya untuk mendapat A dalam subjek CTU akhirnya tercapai. Saya tak sangka yang saya mendapat A+ untuk subjek ini. Begitu juga dengan subjek yang bagi saya teramatlah HARDCORE yang diajar oleh MRS PUTERI . Saya bersyukur sangat-sangat yang saya mendapat A untuk subjek  GENRE STUDIES. Oh! You guys must be wondering how my result really is. Actually I got 3.83 for last semester. Alhamdulillah… exam result saya kali ini meningkat.
Sebenarnya, di sebalik kejayaan saya ini, ramai yang sokong saya dari belakang, family, my friends and my sayang. Thank you so much b sebab selalu teman ayang study, sudi meminjamkan telinga dan mendengar apa yang ayang membebel, memekak, merepek, merapu tentang subjek-subjek yang tak ada kena mengena langsung dengan bb. Ayang ingat lagi masa exam CTU nak dekat, waktu tu jam 3 pagi, bb sanggup call ayang dan tolong ayang study CTU. Dengar je apa yang ayang cakap.
Ingat tak masa ayang dalam kesusahan untuk siapkan presentation GENRE STUDIES?  Masa tu ayang sorang-sorang, tak ada siapa-siapa. Bb la yang tolong ayang siapkan, bagi bahan semua. Oh my dear! How can I live without you. :’)
Actually, you’ve helped me a lot sayang. How can I pay all your kindness? I wanna say that I love you so much. Kejayaan yang ayang dapat ni sebenarnya bukan datang daripada ayang seorang.  =’)
But Bb, you must prepare yourself for next semester. It’s very sure that I need you to help me out. Heeee. And remember your promise to treat me a cup of New Zealand ice cream and Hershey’s chocolate. ;D
I wanna tell you guys how was my mom’s reaction. My mom was shocked and congratulated me. Bayangkan Mama tengah tidur and I woke her up in 3 in the morning? Hahaha. Thank you Mama for always believe in me. 
Asyraf, my beloved and the very coolest brother yang banyak tolong kakak belajar kalau Awan dah tidur. Haha. Thank you babe!
To all my friends, I wanna say thank you a bunch untuk sesiapa yang bekerjasama membuat kerja dan ikhlas dalam melakukan kerja bersama-sama dengan saya ketika susah dan senang. Saya harap ianya akan berterusan. Thank you guys! Sayang korang.
Here, I promise that I will study hard and push myself to do better than this. Thank you ALLAH for made my dream come true. I’ll never stop to do the best. Only the best! Pray for me. InsyaALLAH. Amin.

Thank you for reading.
ATHIRAH

Advertisements

“Dream as if you’ll live forever, live as if you’ll die today.” -JAMES DEAN-

 Assalamualaikum semua.

Saya ingin berkongsi mengenai impian saya dengan korang semua.
Saya menyimpan angan-angan yang sangat besar iaitu ingin menyambung pengajian ke luar negara. Tetapi… bukan dengan menggunakan duit mak bapak saya, sebaliknya saya mahu mendapat tajaan dari pihak kerajaan. Saya mahu ianya datang dari usaha saya sendiri. Hanya dengan itu, saya pasti berpuas hati. Tapi saya takut. Takut. Yang saya tidak mampu melakukannya. Saya kerap bertanya. Adakah saya boleh? Sebenarnya, memang SUSAH!  Kalau kita tidak bersungguh-sungguh. SUSAH! Kalau cakap gebang semata-mata. Ianya ibarat melepaskan batuk di tepi tangga  ataupun hangat-hangat tahi ayam ataupun masuk bakul angkat sendiri. Saya tidak mahu menjadi salah satu daripadanya.
Saya sebenarnya seorang yang agak susah untuk menceritakan tentang impian saya, atau cita-cita. Takut digelar sebagai BERLAGAK atau POYO atau MEGGELABI atau CAKAP BESAR dan sebagainya. Hanya orang yang tertentu sahaja (orang yang saya selesa) yang tahu apa yang saya mahu, apa yang saya usahakan. Apa yang lebih menakutkan saya ialah saya tidak dapat apa yang saya impikan. Sesungguhnya, ia amat menyakitkan. Sebab itu saya mengamalkan konsep bertenang iaitu saya hanya berusaha bersungguh-sungguh dan sehabis baik. InsyaALLAH… pulangannya pasti tidak mengecewakan. Hanya ALLAH yang tahu selok belok kehidupan saya. Ianya seperti mati. Kalau ALLAH mahu saya mati. Dengan automatiknya saya boleh mati dengan kehendakNYA sekarang ini.
Saya tahu kalau saya berusaha, saya akan dapat ganjarannya. Apa yang penting ialah saya perlu belajar untuk jujur dengan diri sendiri. Orang boleh kata “Ala, Tyra dia belajar…” Mana korang semua tahu saya belajar? Hanya saya seorang sahaja yang tahu saya belajar atau tidak. Sebab itu saya hanya berani mengatakan. TUNGGULAH MACAM MANA RESULT NANTI. Kalau baik keputusan saya, ia bermakna saya BELAJAR BERSUNGGUH-SUNGGUH SIANG DAN MALAM. Kalau buruk keputusan saya, maka saya TIDAK belajar bersungguh-sungguh. Saya TIDAK IKHLAS DALAM MENUNTUT ILMU.
Selama ini saya seorang insan yang bodoh, bangang, lembab. Tapi jauh di sudut hati saya. Saya menjerit, meronta-ronta SAYA MAHU MENJADI ORANG YANG HEBAT. Sudah banyak kata-kata negatif dilemparkan ke telinga ini. Tetapi saya hanya memekakkan telinga. Kerana hanya saya sahaja yang tahu kemampuan saya. Orang lain tidak tahu sama sekali. Ianya hanya SAYA! (Terima Kasih kepada sesiapa yang sentiasa percaya kepada diri ini.)
Saya menyimpan hasrat ingin menjadi seorang pensyarah pada suatu hari nanti. Kenapa? Sebab saya mahu sentiasa belajar dan saya suka mengajar. Kalau ada rezeki untuk saya melanjutkan pengajian di luar negara, saya akan cuba yang terbaik. Saya mahu menyambung jurusan PERFILEMAN. Siapa kata jurusan yang saya pilih ini tidak boleh pergi jauh. Siapa yang fikir sebegitu, anda silap sama sekali. Saya sudah jatuh cinta dengan jurusan ini dan tidak akan berpatah balik. Jujur saya katakan, ilmu adalah segalanya-galanya bagi saya. Tetapi apa yang lebih penting, saya serahkan segala kehidupan saya hanya kepada ALLAH S.W.T.
Semoga apa yang saya impikan dimakbulkan oleh ALLAH S.W.T. Amin. 
Terima Kasih kerana sudi membaca.
TYRA

I’m A LOVATIC!

Hi everyone! I’m proudly wanna tell you that i have bought Demi Lovato’s brand new album. UNBROKEN. This is her 3rd album after DON’T FORGET and HERE WE GO AGAIN. But unfortunately i have no these two albums. Why? Because i’m a stingy person! Haha. No. These Demi’s albums were come out during i was still in high school. I have no enough money to buy those albums. But now, my dream has come true. Yeay!

I just love her since i was in 4th form. She started to be well-known after she being a main star in CAMP ROCK. OMG! I still remember the time i was collecting all her posters and paste it on the wall of my room. It was so bulky. Hahaha.

The REAL reason why i love her so much is she is very TALENTED. Her voice is totally great. For me, she is not like another teen stars nowadays like Miley Cyrus and Selena Gomez whose voice is not really suitable-to-be-a-singer. (Sorry!) I become excited to see the way she sings a song. She’s very energetic and really feel the song. The thing that i really know is she’s very sincere in singing a song. =’)

To be honest, i’m not disappointed with all the songs in this album. In contary, i love all the songs so much. I’ve been waiting for her to held a concert in Malaysia. Can’t wait for that! To all Demi Lovato’s fans. You guys are so must get UNBROKEN album. It’s guaranteed that you guys will love it. Okay bye. =)

 Thank you for reading.
Tyra.
     

Long distance relationship

Hello guys. It’s been a very long time i update nothing in here. Well. I’m pretty busy and lately there are many things happen to me (bad and good). Bad? I don’t wanna tell in here. It’s just let me and my closest ones keep this bad story. Okayyyy? Haha. 

Actually, i wanna tell you guys about my story. This time let me begin with my love life. Heee. You know what, Awan and i haven’t met up for a month and few days. What a long time right! I assume it as a test for both of us to see how loyal we are. On that time there are many kinds of feelings in my heart. It’s sort of a combination of anger + upset + missing + cried + love. If you guys ever know how it feels like to be in a long  distance relationship, you’ll face these kinds of feelings and situations. Frankly speaking, i hate this long distance relationship. If i can, i wanna meet him everyday but this is why we call it as a destiny. Allah has determined that in order to be together in future Athirah and Ritzuan must face this and that. I hope everything will be fine. Please do pray for us. 

When i met him, he was totally different, i was like WHAT A LONG HAIR! Haha. We watched movies. It was TITANIC 3D. Then we talked about many things. We seriously had a very long conversation.

Sayang, i hope you know that i really love to see you with a short hair. It absolutely makes me blown away to see you in that way. Haha. But….i still love you.
He came to my house and met my family. My mom and dad asked him to had a lunch together with us. I can see that my family was so happy to see him. We talked about many things. We laughed. You know what, my brother Asyraf had asked Awan many tips how to prepare for SPM. OMG! I just hate to remember that moment. It was like we had a tuition or a seminar or something. He had no time to spend with me and it happened in my own house! Haha. Well, whatever. I had done to be merajuk with him. Haha. Also, one more thing i cooked spaghetti bolognese for his family. I’m glad to hear that his family really love my spaghetti. Alhamdulillah. Lepas ni, ayang masak lagi tau. Haha.

Well, tomorrow we’ll see again before he goes back to UTeM. Of course i’ll miss him. AGAIN. But i can’t wait to see him right after i start my new semester. Why do i say so? It’s because he will be in his semester break. That is the time we’ll meet very frequent. =D

I will always love you.

Thank you for reading.
Spread more love,
TYRA